PLAN DE MAGOSTO
Ola!
Queremos propoñervos un plan familiar para esta época do ano. Os meses de outubro, novembro e decembro son ideais para saír a por castañas.
Paso 1:
Calzádevos unhas boas botas, roupa de abrigo, un chubasqueiro e unha bolsa de tea.
Paso 2:
Escollede un monte ou lugar público onde haxa castiñeiros e iniciade unha camiñada ata ese lugar desfrutando do tránsito.
Paso 3:
Á faena! A apañar castañas! Abrir os ourizos co lateral dos pés, recoller con coidado e introducir no bolso. Importante que non teñan furado e intentar que sexan máis ou menos do mesmo tamaño para que logo sexa máis doado asalas.
Paso 4:
Volta andando ata a casa.
Paso 5:
Xa na cociña (ese lugar tan potente na cultura galega!) e cambiados de roupa, lavar e deixar secando as castañas.
Paso 6:
Asar as castañas no forno. Prequecer a 200º durante 10 min. Nese tempo, facerlles un corte en cruz no medio da peza. E despois, facer 10 min. aproximadamente por cada lado.
Paso 7:
Sacamos do forno e deixamos que baixen un pouco de temperatura.
Paso 8:
A recomendación de Ao norte do norte é metelas nun vasiño con leite fresco e engadirlles unha culleradiña de mel do país.
Paso 9:
Remover e deixar repousar un par de minutos.
Paso 10:
A comer!
A continuación, deixámosvos un vídeo con diferentes formas de preparación:
Comentarios
Publicar un comentario